¿Qué lecturas os seducen más?

sábado, 6 de febrero de 2010

"Entre misteris"



En la fotografia. D'esquerra a dreta: Ramon Vidal, Àngel Brichs, Ramón Cerdá i un membre del públic.



Normalment, quan ens parlen de misteris, la gent sol fer una cara de males puces, però d'altra banda, tampoc amaga el seu interès vers unes matèries que des de fa milers d'anys, l'ésser humà, ha intentat trobar-ne una explicació, que en alguns casos encara no ha pogut desxifrar. I dit i fet. El públic fou convocat i vení tan àgil com se'l cridà. Fou el passat dimarts, 2 de Febrer d'enguany a l'Ateneu Terrassenc. Els conferenciants, d'excepció; per una banda teníem el novel·lista valencià i col·laborador d'aquesta pàgina, Ramón Cerdá, i de l'altra Ramon Vidal, un altre col·laborador nostre -aquest, com a expert en simbologia i membre de la Junta de l'Ateneu- i al que el Sr. Àngel Brichs li té un gran apreci, i n'agraeix en gran mesura llur participació en aquell esdeveniment. En el centre de la taula rodona, Àngel Brichs, escriptor i Cap del Grup de literatura de l'Ateneu Terrassenc, que féu les funcions de moderador, com sempre, no exemptes d'alguna brometa de mal gust, per trencar el gel i perque la conferència no es fés massa pesada.





L'objectiu de l'acte: conceptualitzar dos aspectes en el món de l'ocultisme: la realitat i la ficció. Mentre Vidal abordà empíricament el funcionament de la lògica i sentits de l'home per trobar explicacions científiques als fenòmens paranormals, Cerdá conduí als assistents, per mitjà de la literatura, narrant els fils conductors de dos de les seves novel·les més importants: EL FANTASMA DE LOS SUEÑOS i LA HABITACIÓN DE LAS MARIPOSAS, que formen part d'una trilogia emprada en els fenòmens espiritistes i del més enllà.


En la fotografia (dreta): El novel·lista Ramón Cerdá Sanjuán, a la porta de l'Ateneu Terrassenc

Dos vessants que foren completes gràcies a les repetides intervencions d'un públic tan interessat com "inmers", dins d'aquells fenòmens que formen part de les creences ancestrals des de que l'home és home.


Simbologia, premonicions, viatges astrals, poltergeist, espiritisme, Vodu, i una àmplia sèrie de conceptes vam poder extraure d'un dels últims actes fets a l'Ateneu Terrassenc dels que el públic ha estat més participatiu. D'altra banda, tampoc va quedar exclòs de la difusió per part de la majoria de mass media i entitats documentals de la ciutat, com l'Arxiu Tobella, el Canal Terrassa Televisió -el qual li féu una breu entrevista a Cerdá- i Diari de Terrassa.


Les opinions del públic: n'hi van haver de diverses i variades; una premonició i viatge astral inclòs a més de 5.000 metres d'alçada en una escalada als Andes, una percepció psíquica de veus i crits de persones en una òpera en la que van matar jueus durant la Segona Guerra Mundial i un mal d'ull a Costa Rica, produït per un ritual vodu contra una catalana que residia allí de vacances.


En general, un interès expectant d'un públic que es va trobar a gust, expressant d'una manera plural i animada casos "reals" de situacions paranormals viscudes. Aquestes foren algunes de les coses de les què es parlaren en la taula rodona "Misteris i causes sobrenaturals", el dimarts passat, a 2/4 de 8 del vespre a l'Ateneu Terrassenc.



Font de les imatges i dades per a la confecció del text:
Vocalia d'Acció literària i filològica de l'Ateneu Terrassenc


No hay comentarios:

Related Posts with Thumbnails

Archivo de blog

Espacios publicitarios: