¿Qué lecturas os seducen más?

lunes, 27 de julio de 2009

LES ERRADES ORTOGRAMATICALS EN LA PREMSA, LA PUBLICITAT I LA TELEVISIÓ



Sobradament sabem què, avui dia, i encara que tenim la sort de posseir una aventatjada normalització lingüística, cosa que no passava anys enrere, encara ens topem sovint amb errades pròpies de la traducció col·loquial del castellà envers el català.

Algunes d'aquestes errades no ens semblen evidents (p. ex.: ús excessiu del verb estar sobre el ser; estem amb tu, en comptes de som amb tu). No és el cas d'altres, que més que errades de poca importància podríem considerar-les com una ofensa a la bona regulació de la llengua (p. ex.: artícles, magazín, , etc.)


Fa uns anys enrere, la Reial Academia Espanyola de la Llengua (RAE) abanderà una campanya que demanava la inclusió de l'accent (tilde) en qualsevol cartell, ja sia publicitari, editorial o d'ús comercial; cosa que avui dia encara no s'ha aconseguit del tot. Ambtot, cal dir que la incentivació del bon ús escrit i parlat d'una llengua, sigui la que sigui, lluny de ser una fòrmul·la de fanatisme o d'anti-lliberalització del llenguatge, és un mètode de preservar l'essència de la mateixa, fet que la comportarà a coexistir amb les altres i no quedar eliminada al llarg dels anys. Per això és important tenir una constància amb tot allò que fem, diem i escrivim; ja que si no fós així, ni tant sols existiríem, tothom seria igual, i res tindria sentit.

No hay comentarios:

Related Posts with Thumbnails

Archivo de blog

Espacios publicitarios: