¿Qué lecturas os seducen más?

jueves, 22 de abril de 2010

Sant Jordi 2.0




Ja és aquí, ja ha arribat. Falten poques hores per assenyalar-nos aquella fita tan esperada, aquell dia tan genuí i encara que tradicional, novetós, cada any, per la munió d'escriptors i escriptores noves, altres que no tant, que ens il·lustren amb els seus nous llibres per a brindar-nos aquell plaer tan suggerent com suggeridor, que és gaudir d'una bona lectura.
Anant més enllà del significat simbòlic del 23 d'Abril, de les roses i de l'efecte tradicionalista que es produeix a Catalunya -per la celebració de la Diada del seu Sant Patró-, en aquesta pàgina, sense desmerèixer els episodis literaris que es reviuran demà en la majoria de territoris dels països catalans; ens mirarem de concentrar-nos-hi aquí en un de particular, o més ben dit, de caràcter local, fet que es deu -en part- al nostre suport a una entitat que ens ha cedit desenes de notícies i informació de primera línia pel que fa als mons cultural i, en un sentit més íntim, literari. Una informació inestimable que ens ve de la mà de la Vocalia d'Acció literària i filològica de l'Ateneu Terrassenc, un grupet prolífic de gent de diverses ideologies que s'ajunten tot formant una de les entitats vallesanes de més força i presència cultural que existeixen i que, d'alguna manera, alimenten de cultura i de "raó", amb la multitud de conferències i activitats lúdiques i divulgatives que, des de la seva fundació l'any 1879 com fins ara, han anat i continuen realitzant.
És per això que el Sant Jordi d'enguany els hi tenim reservat a aquesta entitat, car, la tasca feixuga que porta fent en els últims vuit mesos es mereix, sens dubte i com a mínim, aquest humil reconeixement. Una lloança en forma de benaurança -en aquest cas- literària, suggerida des d'un mitjà més propi del futur que ens envolta que dels cinc elements ancestrals dels que es compon un llibre: internet. Un canal informatiu que ha dut -de la mà dels membres de l'Ateneu i, sobretot, de la seva Vocalia literària- una difusió nova als episodis culturals que aquesta associació ens ha fet viure, tot sovint, a LITERATURA DEL MAÑANA.

Pel que fa a demà divendres vint-i-tres d'Abril de 2010, el dia tan esperat, llurs activitats es concentraran en dos actes cabdals i, alhora, típics d'aquesta associació, esdeveniments que tot seguit us fem cap, de la forma més breu i detallada possible:






A) En primer terme, a les 12 del migdia, i gràcies a la col·laboració de l'ONG Ayuda-Directa, el Club Natació Terrassa i el Consorci sanitari de Terrassa, que ofereix enguany, en llur 2a edició, les seves instal·lacions per poguer dur a terme el REGALA UN LLIBRE 2010. Aquesta activitat solidària, consisteix en una donació de llibres, contes i còmics a tots aquells nens i nenes que es troben ingressats a l'hospital en el mateix dia de la Diada.













B) La tradicional parada de l'Ateneu Terrassenc, ubicada en el cor de Terrassa: la Plaça Vella, triplicarà aquest any el número d'autors i autores que s'aplegaran per a signar els seus llibres, molts dels quals són novetats, com l'última novel·la de la guanyadora del XVIII CERTAMEN DE NARRATIVA Y POESÍA VILLA DE EL ESCORIAL "MARÍA FUENTETAJA" “Soy la Tierra”, de l'escriptora Blanca del Cerro. D'altres, en canvi, són llibres dels que l'Ateneu Terrassenc vendrà en exclusiva per Sant Jordi, com és el cas dels assaigs que provenen del Fons Papirològic Roca-Puig, propietat de l'Abadia de Montserrat.









Per a saber més informació, cliquin sobre les imatges annexades a cada esdeveniment.



Fonts de les imatges i de la informació relacionada:
Vocalia d'Acció literària i filològica de l'Ateneu Terrassenc



No hay comentarios:

Related Posts with Thumbnails

Archivo de blog

Espacios publicitarios: